اقتصاد روزنامه‌نگاری در کشور ما ضعیف است

فهیمه رضاقلی
فهیمه رضاقلی
اقتصاد روزنامه‌نگاری در کشور ما ضعیف است

جلسۀ نقد ماهنامۀ سرمشق پس از انتشار بیست‌وسه شماره روز پنجشنبه یازدهم مردادماه در محفلی صمیمی و با حضور جمعی از اصحاب قلم و رسانه، اساتید دانشگاه، هنرمندان، نویسندگان، مخاطبان صاحب‌نظر و اعضای هیئت تحریریۀ سرمشق در محل دفتر نشریه برگزار شد.

در ابتدای این جلسه بتول ایزدپناه، مدیرمسئول و سردبیر سرمشق ضمن خوشامد و تشکر از حضور حاضران، به مشکلاتی که این روزها همۀ نشریات در زمینۀ کاغذ و چاپ با آن روبه‌رو شده‌اند، اشاره کرد و گفت: ما با وجود مشکلات فراوان در تهیۀ کاغذ، باز هم مانده‌ایم و نمی‌خواهیم عرصه را خالی کنیم.

او با اشاره به توزیع فعلی سرمشق در تهران و کرمان اضافه کرد: به‌زودی در استان‌های شیراز، اصفهان و مشهد هم توزیع خواهد شد.

وی بیان کرد: تأکید ما در این مجله بر پرداختن به موضوعات، سوژه‌ها و شخصیت‌های بومی بوده و خواهد بود.

پس از آن، حمید نیک‌نفس، شاعر و دبیر بخش جُنگ سرمشق که مدیریت این جلسه را بر عهده داشت، چند دقیقه‌ای صحبت کرد؛ او گفت: خطوط سیاسی همه‌جا هست، اما خانم ایزدپناه خیلی حرفه‌ای برخورد کرده‌ و توانسته‌ است بدون حاشیه نشریۀ سرمشق را جلو ببرد.

نیک‌نفس ادامه داد: فرهنگی‌ترین ماهنامۀ کرمان که دوام آورده، سرمشق است. خانم ایزدپناه هیچ‌گاه دنبال نام و درآمد نبوده‌ است.

او تأکید کرد: امروز قرار است بی‌تکلف صحبت کرده و سرمشق را نقد کنیم.

باز کردن باب گفت‌وگو با چهره‌های جدید یکی از هدف‌های ما بوده است

اولین عضو تحریریۀ سرمشق که به بیان توضیحاتی در مورد بخش خود پرداخت، وحید قرایی، دبیر بخش جامعه بود. او با بیان این‌که متأسفانه این سال‌ها در جامعه کم‌تر شاهد اصلاح امور بوده‌ایم، گفت: به‌عنوان یک روزنامه‌نگار و وکیل، دغدغه‌های فراوانی در رابطه با جامعه داشتم که سعی کردم در سرمشق به این دغدغه‌ها بپردازم.

او ادامه داد: مسائل پیرامون ما آن‌قدر زیاد است که نمی‌توان از موفقیت گفت؛ فقط به دنبال انعکاس تحلیل‌ها و راهکارهای کارشناسان و متخصصان برای اصلاح وضعیت موجود هستیم.

این روزنامه‌نگار و وکیل دادگستری گفت: تبلور این بی‌توجهی‌ها را در دستگاه قضا که چند سالی است در آن درگیرم، می‌بینم و تأسف می‌خورم از این‌که این آسیب‌ها دامن‌گیر جامعۀ ما شده است.

قرایی به نکتۀ دیگری در خصوص بخش جامعۀ سرمشق اشاره کرد و افزود: گفت‌وگو با چهره‌های جدید و کارشناسانی که کم‌تر با آن‌ها صحبت شده، یکی از هدف‌های ما در سرمشق بوده و سعی کردیم باب گفت‌وگو با این صاحب‌نظران را باز کنیم؛ امیدوارم توانسته باشیم قدمی هرچند کوچک برای اصلاح جامعه‌مان برداریم.

تمام مطالب ما در سرمشق تولیدی است

سکینه عرب‌نژاد، دومین عضو هیئت تحریریۀ سرمشق بود که اشارۀ کوتاهی به آنچه در بخش تئاتر در جریان است، داشت. او با اشاره به این‌که از شمارۀ چهارم به این مجموعه پیوسته است، گفت: تئاتر در کرمان مخاطب‌های کمی دارد؛ مجله‌هایی هم که در سطح کشور در این حوزه فعالیت دارند، کم‌تر به جنبۀ مردمی آن می‌پردازند و نگاهشان بیش‌تر تخصصی است.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: تمام مطالب ما در سرمشق تولیدی و تألیفی است و به‌دنبال معرفی فعالان تئاتر کرمان و فعالیت‌هایی که در عرصۀ تئاتر شهر در جریان است، هستیم.